plan je bezoek

Een cultureel dagje uit begint bij de Menkemaborg

Laat je verrassen door de prachtige Menkemaborg en beleef een uniek dagje uit. Tickets kun je aan de deur kopen, reserveren is niet nodig,

Openingstijden

maart t/m september
dinsdag - zondag
10.00 - 17.00 uur
oktober t/m december
dinsdag - zondag
10.00 - 16.00 uur
Tweede paasdag
10.00 - 17.00 uur
Tweede pinksterdag
10.00 - 17.00 uur
Eerste en tweede kerstdag
12.00 - 16.00 uur
Januari t/m februari
gesloten

Entreeprijzen en tickets

Borg en tuin
Volwassenen
€ 10,50
Kinderen 6 t/m 17 jaar
€ 3,00
Groepen vanaf 15p
€ 9,00
Rolstoelgebruiker + introducé
€ 9,00
Audiotour
€ 2,00
Junior-audiotour
€ 1,00
Kinderen t/m 5 jaar
Gratis
Vrienden Menkemaborg, Museumkaart
Gratis
Rembrandt-pas, ICOM-pas
Gratis
Tuin
Volwassenen
€ 7,00
Kinderen 6 t/m 17 jaar
€ 3,00
CJP/Cultuurpas
€ 6,00
Groepen vanaf 15p
€ 6,00
Bruids-/groepsfoto’s, terrein/tuin
€ 50,00
Kinderen t/m 5 jaar
Gratis
Vrienden Menkemaborg, Museumkaart
Gratis

Adres en bereikbaarheid

De Menkamaborg staat in het mooie Uithuizen, een dorp middenin het Groninger landschap.
Bezoekadres

Museum Menkemaborg
Menkemaweg 2
9981 CV Uithuizen

0595-431970
info@menkemaborg.nl

Kom je met het openbaar vervoer? Neem de trein naar Roodeschool vanuit Groningen en stap uit op station Uithuizen. Vanaf het station is het 10 minuten lopen.

Parkeren

Voorbij de grote toegangspoort is de oprit naar de parkeerplaats met vakken voor personenauto’s. Het eerste brede deel rechts is bestemd voor bussen.

Toegankelijkheid

Ben je moeilijk ter been of rolstoelgebruiker? Uiteraard houden we hier rekening mee. Er is een rolstoel beschikbaar, deze kun je reserveren via 0595-431970. Als het nodig is dan mag je met de auto oprijden tot de buitengracht en parkeren op de singel. Als je dit van te voren bij ons aangeeft dan kunnen wij het slot alvast losmaken.

De Singel

De singel, het zandpad rond de buitengracht, is een voetpad. Hier moet je met een paar dingen rekening houden. Fietsers kunnen hun fiets parkeren in de groene rekken voor de eerste brug. Met een paard kun je stapvoets over de singel rijden. Honden zijn op de singel en in de tuin aangelijnd welkom.

 

Borgwinkeltje

In het gebouwtje direct tegenover de eerste brug rechts vind je het borgwinkeltje, het winkeltje hanteert dezelfde openingstijden als het museum. Je kunt hier terecht voor de kaartverkoop voor de borg en de tuin. Daarnaast kan je er ook terecht voor streekproducten, publicaties over de Menkemaborg en over kastelen en borgen in het algemeen. Er is een selectie van boeken over Groningen, historisch koken, wandelingen en kinderboeken verkrijgbaar.

Bruidsfoto’s

De tuinen van de Menkemaborg is een uitstekende plek om bruidsfoto’s te schieten. De kosten bedragen €50,-, reserveren is niet noodzakelijk. In het huis is het helaas niet toegestaan om foto’s te maken. De Menkemaborg zelf is overigens geen trouwlocatie, maar café-restaurant ’t Schathoes wel.

Vereniging van vrienden

Al vanaf de opening in 1927 is de bijdrage van de donateurs van de Menkemaborg heel belangrijk. In het jaar dat de Stichting Museum Menkemaborg werd opgericht, 1969, werd ook de Vereniging van Vrienden van de Menkemaborg opgericht. Met de hulp van de Vrienden van de Menkemaborg blijven we de borg continu verbeteren en kunnen er mooie projecten opgezet worden. Lid zijn van de vrienden van Vrienden geeft gratis toegang tot de tuin voor twee personen per jaar in de borg voor twee volwassenen en inwonende kinderen tot 18 jaar.

De Vereniging van Vrienden van de Menkemaborg heeft een eigen website:

www.vriendenmenkemaborg.nl

’t Schathoes

Restaurant ’t Schathoes is een uitstekende plek om een hapje of een drankje te doen tijdens je bezoek aan de Menkemaborg. Zie voor de openingstijden en het menu:

www.schathoes-menkemaborg.nl.