Rozentunnel in bloei

Geplaatst op: 26-06-2020 16:20
ROZENTUNNEL IN BLOEI MENKEMABORG

De rozen in de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen staan in bloei. Het warme weer heeft gezorgd voor een prachtig bloeiende rozentunnel. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De rozentunnel is al ruim negentig jaar een publiekstrekker!

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Nog het hele jaar staan kleine meubelen en houten voorwerpen in de Menkemaborg centraal onder de titel ‘Klein maar fijn’.

De Menkemaborg is een prachtig volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was. De Menkemaborg is een omweg waard!

De Menkemaborg is open tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. Van oktober tot en met 31 december open van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier uur.

Voor een bezoek in de borg moet online gereserveerd worden volgens de RIVM maatregelen. Voor de tuin hoeft niet gereserveerd te worden, maar is wel een route aangegeven. We houden met z’n allen anderhalve meter afstand!