Het kabinetorgel uit 1777 in de Grote Zaal
1 van 2
Vorige
Volgende

Demonstratie kabinetorgel door organist Sietze de Vries


Sietze de Vries en het kabinetorgel uit 1777 van de Menkemaborg

De bekende organist Sietze de Vries heeft op 2 juli 2016 een demonstratie gegeven van de mogelijkheden van het kabinetorgel.
Wilt u dit ook weten en horen dat kan via youtube


Sietze de Vries
Musiceren vanuit innerlijke voorstelling en eigen creativiteit; dat is in het kort het credo van organist en kerkmusicus Sietze de Vries (1973). Het improviseren als ambacht en dus leerbaar proces vormt daarbij een belangrijk speerpunt. Het historische orgelbezit van Nederland, en in het bijzonder dat van de provincie Groningen, vormt voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron.

Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy. Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij het diploma Docerend Musicus (Bachelor), aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Aan de Hogeschool te Alkmaar studeerde hij af als Kerkmusicus met bevoegdheidsverklaring I.

In de periode 1987-2002 schreef hij 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van improvisatie. Hoogtepunt en tevens afsluiting van die periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002, waarvan hij ook al tweemaal eerder finalist was.

Voor meer informatie over andere Prijzen, CD’s en ook orgelmuziek te horen: zie en beluister de website www.sietzedevries.nl