Gerhard, Susanna en Fieke, illustraties Monique Beijer voor de cdrom; groep 6
1 van 3
Vorige
Volgende

Educatie


Basisonderwijs

Coronamaatregelen en schoolbezoek:
Voor scholen is bezoek mogelijk. Graag tijdig laten weten, bij voorkeur met niet te grote groep kinderen ca. 15 en ca. 4 begeleiders, voorkeur voor ochtend en vanaf 9.30 uur. De junior audiotour kan gebruikt worden!.

Leerlingen en hun begeleiders kunnen op afspraak de Menkemaborg bezoeken. De kosten zijn slechts € 2,- per leerling of begeleider (afhankelijk van de leeftijd één begeleider per drie of vijf leerlingen.)

Voor groep 5/ 6 van basisscholen in de gemeente Eemsmond is, in het kader van het Erfgoededucatietraject 'Zilvertje', een aantrekkelijk lesprogramma gemaakt in de vorm van een CDrom ter voorbereiding op het bezoek aan de Menkemaborg.

Deze CDrom kan, ook voor andere scholen ter voorbereiding hier bekeken worden: Menkemaborg educatie

In de Menkemaborg kan een speurtocht uitgezet worden waarbij de leerlingen voorwerpen gaan zoeken in de verschillende kamers, die er in de 18de eeuw nog niet geweest kunnen zijn.

Er is ook een ontdekkingstocht te maken met allerlei leuke opdrachten.

De junior audiotour is ook beschikbaar voor schoolgroepen met een maximum van 30 leerlingen in verband met de beschikbare apparaten, waarbij twee leerlingen samen met één apparaat een spannende tocht maken door de borg waarbij ze teruggaan naar 1775 en Gerhard Alberda en zijn zusje Susanna vertellen wat ze doen in hun huis en wat er allemaal te zien is.
Voor de audiotour wordt € 1,- pp gevraagd.